Arne Willumsen

Uddannelse og baggrund

Arne Willumsen har uddannet sig og arbejdet indenfor musik, teater, billedkunst og har desuden virket som efterskolelærer i 37 år. Hvor han også i rigt mål har fået lov til at udfolde det, han har lært.

Arne Willumsen har dyrket musik, malet og tegnet fra barns ben. Interessen for at skabe smykker startede for mange år siden, med en våd strandsten. Strandstenen måtte han finde ud af, hvordan kunne bevare sin udstråling og indfattes som smykke.

Inspiration

Arne Willumsens inspirationskilde er, at være en del af et kæmpe skaberværk med lov og frihed til selv at skabe. Nogle af hans smykker er direkte inspireret af naturen,- andre smykker bruger han tid på at billedgøre begreber som bl.a. liv og kærlighed i symboler, der på en eller anden måde rummer en begivenhed, begreb eller situation for den, som smykket er tiltænkt.

Han har tiden igennem suget inspiration til sig fra mange kunstnere, som han sætter pris på, og i deres lille værksted i Fjellerup på Djursland ønsker Birthe (Arnes dejlige kone siden 1974) og Arne at kunne være til inspiration for andre.

Translate