Berit Amid Jakobsen

Uddannelse og baggrund

Jeg drejer i ler på eget værksted i Vejle. Jeg er delvis autodidakt, og jeg har gået på kurser i keramik og været i praktik hos en pottemager i Hedensted. Desuden har jeg gået på Randers Kunstskole og Vejle Kunstskole.

Jeg er meget kunstinteresseret og har både andres kunst såvel som egne værker i vores hus i Vejle, som ligger ved Vejle Fjord.

Jeg er uddannet grafiker og arbejder som marketingkoordinator hos et firma i Vejle.​

Inspiration

Jeg er inspireret af japansk keramik, og krukkerne er helt unikke og eksklusive. Jeg holder meget af farver og strukturer, og elsker at bruge tid på at finde de helt rigtige farver og glasurer til mit keramik.

Jeg er dybt fascineret af at arbejde med leret og dets muligheder – at man kan dreje en krukke af leret og trykke, forme og skære i det, mens det er blødt/vådt.

Mine krukker er rakubrændte, jeg holder meget af brændingsmetoden, da der sker noget i processen, som gør keramikken helt unik. Keramikken har lyd, da der i de fleste krukker gemmer sig en hemmelighed, i form af en ler kugle.

Jeg kan lide at eksperimentere og hælder f.eks. sand i glasuren, lægger hestehale hår på den rødglødende krukke, der tages ud af ovnen, eller graver den rødglødende krukke ned i jorden. Mange idéer må afprøves, og jeg arbejder efter mit eget indre kompas.​

Translate