Rikke Oppermann

Født i 1959 i Viborg.

Uddannelse og baggrund
Rikke Oppermann er uddannet keramiker fra Århus Kunstakademi i 1984.

Hun er meget glad for ler, et fantastisk materiale, det er enkelt og svært på en gang og hun bliver aldrig træt af at arbejde med det. Rikkes egentlige møde med leret var på Vrå Folkehøjskole i slutningen af 70’erne og siden har hun med stor glæde og fornøjelse drejet og modelleret lertøj, stentøj og raku, samt dekoreret keramikken med med mindst lige så stor glæde.

Inspiration

Rikke Oppermann drejer brugsting i lertøj, begitningsdekoreret på traditionel dansk måde. Formerne på lertøjet skal udfylde en funktion som tepotter, skåle, krus mv. Formerne skal være harmoniske og tjene som baggrund for dekorationerne. Inspirationerne til dekorationerne er min store glæde ved dyr, især heste og i så mange farver som muligt.

Raku drejer jeg også, samt modellerer figurer, heste, får og fugle. Raku knytter sig oprindelig til den zenbuddhistiske te ceremoni og at drikke te af en rakubrændt teskål er stor nydelse. Keramikken får ofte lidt hård medfart i rakubrændingen og kan være lidt usikker som brugskeramik. Derfor må man “nøjes” med at nyde rakukeramikken, leve med den og glædes over den.

Translate