Anitha Fosgerau - billedkunstner

Anita Fosgerau. Født i 1948 i Grønbæk sogn. Bor i Assentoft ved Randers.
Opvokset på landet er det helt klart, at Anitha Fosgerau interesserer sig for naturen og alt hvad der rører sig der. Dette sted ”på landet” var en lille landejendom i Grønbæk sogn. Som barn kunne hun tage sin tegneblok og sætte sig ud i naturen og tegne. Farverne var blomster og græs, som blev gnedet mod papiret.
Senere, da Anita Fosgerau skulle vælge uddannelse, blev det også noget med at tegne – nemlig teknisk designer. Det skulle senere vise sig at være en hæmsko for hendes kunst-neriske udfoldelser. De lige streger og fine tolerancers nøjagtighed kunne ikke forenes med et mere løst udtryk.
Du kan læse mere om Anita Fosgerau og hendes kunst længere nede på siden.

Hosta efterår 2. Billedkunst af Anitha Fosgerau (B * H: 30 * 30 cm)

Værker af Anitha Fosgerau - billedkunstner

Hvem er Anitha Fosgerau - billedkunstner

Anita Fosgerau har forsøgt sig med akvarel, olie og akryl, men aldrig fundet sig helt til rette i det. Hun synes, hun nu har fundet sin egen niche i sine tusch/blyantstegninger, i hvilke hun tillader sig selv (og nyder) at ”nørde” med små fine detaljer og stor akkuratesse.

Det var først som pensionist at Anita Fosgerau for alvor begyndte sit kunstneriske virke og vise det frem offentlig i form af deltagelse i forskellige censurerede udstillinger. Den anerkendelse, hun der fik, var naturligvis et incitament til at fortsætte og videreudvikle.

Alle Anita Fosgeraus billeder er baseret på fotos, som hun selv har taget, primært i naturen. Men også andre emner som gadebilleder, forfaldne bygninger, affaldsdynger eller kirketårne kan inspirere.

Teknikken er håndtegning på akvarelpapir med tusch og blyanter i forskellige hårdhedsgrader. Man kunne kalde det blyantsmalerier. Billederne er for det meste holdt i sort/gråt/hvidt, hvilket får dem til at fremstå stramt og skarpt. Det har altid været kontrasternes hårdhed, som AF har haft lyst til at udtrykke på papiret. Indimellem bliver der dog kastet en enkelt pangfarve ind.

Portrætbillede af Anitha Fosgerau

Udstillinger (uddrag)

2017: Gudenåhuset – Bjerringbro Kunstforening, åben censureret udstilling

2018: TUK – Åle Kunstforening, åben censureret udstilling

2019: Gudenåhuset – Bjerringbro Kunstforening, åben censureret udstilling. Tildelt kunstnerpris

2021: Gudenåhuset, Bjerringbro. Udstillingen ”2 x Fosgerau” sammen med Bente Fosgerau

2021: Gudenåhuset – Bjerringbro Kunstforening, Åben censureret udstilling

2022: Essenbæk Sognehus – soloudstilling

2022: Engesvang Sognehus – soloudstilling

2022: Randers Kloster – soloudstilling

2023: Ans Sognehus – soloudstilling

Scroll to Top