Anitha Fosgerau

Portrætbillede af Anitha Fosgerau
Hvem er

Anitha Fosgerau

Anita Fosgerau har forsøgt sig med akvarel, olie og akryl, men aldrig fundet sig helt til rette i det. Hun synes, hun nu har fundet sin egen niche i sine tusch/blyantstegninger, i hvilke hun tillader sig selv (og nyder) at ”nørde” med små fine detaljer og stor akkuratesse.

Det var først som pensionist at Anita Fosgerau for alvor begyndte sit kunstneriske virke og vise det frem offentlig i form af deltagelse i forskellige censurerede udstillinger. Den anerkendelse, hun der fik, var naturligvis et incitament til at fortsætte og videreudvikle.

Alle Anita Fosgeraus billeder er baseret på fotos, som hun selv har taget, primært i naturen. Men også andre emner som gadebilleder, forfaldne bygninger, affaldsdynger eller kirketårne kan inspirere.

Teknikken er håndtegning på akvarelpapir med tusch og blyanter i forskellige hårdhedsgrader. Man kunne kalde det blyantsmalerier. Billederne er for det meste holdt i sort/gråt/hvidt, hvilket får dem til at fremstå stramt og skarpt. Det har altid været kontrasternes hårdhed, som AF har haft lyst til at udtrykke på papiret. Indimellem bliver der dog kastet en enkelt pangfarve ind.

Find kunstnerens

Udstillinger

2017: Gudenåhuset – Bjerringbro Kunstforening, åben censureret udstilling

2018: TUK – Åle Kunstforening, åben censureret udstilling

2019: Gudenåhuset – Bjerringbro Kunstforening, åben censureret udstilling. Tildelt kunstnerpris

2021: Gudenåhuset, Bjerringbro. Udstillingen ”2 x Fosgerau” sammen med Bente Fosgerau

2021: Gudenåhuset – Bjerringbro Kunstforening, Åben censureret udstilling

2022: Essenbæk Sognehus – soloudstilling

2022: Engesvang Sognehus – soloudstilling

2022: Randers Kloster – soloudstilling

2023: Ans Sognehus – soloudstilling

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Anitha Fosgerau