Ellen Norre - Multikunstner

Ellen Norre, billedkunstner m.m., født 1945.
Ellen Norre er læreruddannet fra Herning Seminarium, som senere blev fulgt op af en cand. pæd. i billedkunst fra DPU.
Billedkunst har altid fyldt meget i Ellen Norres liv. Udover at være udøvende kunstner har hun har undervist børn og unge på Randers Lille Skole og i Billedskolen For Børn og Unge. På FOF har Ellen Norre undervist voksne i maleri, og er undertiden gæstelærer hos foreningen Penslerne i Langå.
Ellen Norre arbejder primært med maleri, men perioder kaster hun sig også over grafik, træskulpturer og foto.
Du kan læse mere om Ellen Norre og hendes kunst nederst på denne side.

Den dybblå sø (40 * 40 cm). Maleri af Ellen Norre

Værker af Ellen Norre - Multikunstner

Hvem er Ellen Norre - Multikunstner

Ellen Norres malerier er oftest koloristiske og malet med akryl. Inspiration får hun fra mange rejser. Fra det eksotiske Cuba blev det til en række portrætter. Fra Marokko en del grafiske arbejder. På Færøerne og i Island er Ellen blevet inspireret af de grønne landskaber. Hendes abstrakte landskaber er observeret natur, der i maleri omsættes til tegn, hvor ideer. farver og følelser er i billedet. Altså maleri fra konkret virkelighed til abstraktion.

Ellen Norre maler også stilleben, hvor hun bliver inspireret af objekter i hendes omgivelser. Ofte indgår borde, farverige keramiske kander, fade og tæpper i billederne.

Ellen Norres træskulpturer er farverige og finurlige. Inspiration til at arbejde i drivtømmer og træ har Ellen fra kunstneren Viktor IV, som malede ikoner på drivtømmer samlet i Amstelfloden i Amsterdam. Det er desværre blevet vanskeligere at finde drivtømmer, så nu må hun ofte bruge genbrugstræ i stedet.

Efter to grafikrejser til Marokko og flere efterfølgende kurser, er Ellen Norre blevet glad for at arbejde med grafik. Hendes foretrukne motiver til værkerne er figurative/abstrakte. Nogle gange bearbejder Ellen også trykkene med symaskine til såkaldte blandformer.

Når Ellen Norre rejser er fotografiapparatet flittigt i brug, hvor der er mulighed for at indfange det, der om lidt er væk! Det oplevede hun fx på en rejse til Rom. Efter en kraftig byge var der store vandpytter i de brostensbelagte gader, her var de fineste spejlinger af huse mennesker og blå himmel i vandpytterne! Eller på vej over Randers Bro hvor der var den fineste spejling af et blåt hus på havnen.

Portrætbillede af Ellen Norre

Udstillinger (uddrag)

Kunstforeningen 3 B Kronprinsessegade Kbh.

Helligåndshuset Randers

Balkongalleriet Odder

H.C. Andersen Udstilling Filuren Odense

Påskeudstillinger i ”atelier en” Randers

Scroll til toppen