Flemming Steffensen - Billedkunstner

Flemming Steffensen, født i 1943 i Helsingør

Som det fremgår af Flemming Steffensen billeder, er han ubetinget naturalist, og det vildeste, han kan finde på, er at forsøge lidt impressionisme. Men Flemming Steffensen falder altid tilbage til det naturalistiske, nærmest supernaturalistiske – det er naturen der fanger og der han føler sig hjemme.
Du kan læse mere om Flemming Steffensen og hans kunst nederst på denne side.

Værker af Flemming Steffensen - Billedkunstner

Hvem er Flemming Steffensen - Billedkunstner

Lad det være sagt med det samme: Flemming Steffensen er en glad amatør! Flemming Steffensen har tegnet og malet stort set, siden han kunne holde på en blyant. Flemming Steffensen har en fortid som folkeskolelærer med engelsk, billedkunst, musik –  samt dansk  i 8.-10. kl. som sine fag – derudover var han i over 30 år grafisk tilrettelægger og illustrator af skolebøger. Det er først i en sen alder, Flemming Steffensen er begyndt at male ”for alvor”, fordi tiden var alt for optaget af at passe mit lærerjob og samtidig overholde stramme deadlines og imødekomme kundernes behov for mine kreative udfoldelser.

Som det fremgår af Flemming Steffensen billeder, er han ubetinget naturalist, og det vildeste, han kan finde på, er at forsøge lidt impressionisme (og han holder meget af van Gogh, Monet og Degas). Men Flemming Steffensen falder altid tilbage til det naturalistiske, nærmest supernaturalistiske – det er der, han føler mig hjemme – fantasiløs, ideforladt?? tja måske. En anerkendt kunstner, Flemming Steffensen har arbejdet lidt sammen med, har endda betegnet ham som nørdet!

Men når nu det er naturen, der fanger – også når den er voldsom – eller et karakterfuldt ansigt, hvorfor så male noget, der ikke er det, der fangede ham?

Flemming Steffensen behov er i første omgang at tilfredsstille sig eget ønske om at komme så tæt på originalen, som han kan, og derved fastholde og genkalde den oprindelige oplevelse.

Flemming Steffensen overlader det så helt til beskueren at få den oplevelse – eller mangel på samme – der passer vedkommende.

Flemming Steffensen - udstiller på Grevelsgaard

Udstillinger (uddrag)

Pottehuset, Fjellerup Strand

Kulturellens censurerede udstilling, Herning

Galleri 7-9-13 Ikast; Hadsten Skole

Galleri Krinkelkrogen Herning

Kunstforeningen Trehøje

Du Pont Nutrition, Grindsted

Galleri 14, Farsø

Scroll til toppen