Jeanette Nørlev

Jeanette Nørlev – billedkunstner
Født i 1970, bosat på Gjøl
Jeanette Nørlev har malet i mere end 35 år, og arbejder i perioder meget intensivt og til andre tider mere sporadisk. At male er for Jeanette lig med en energiudladning. Hun er helt opslugt i processen og kan nemt være i gang i 5-7 timer ad gangen og glemme både tid og sted. Når hun slutter sit arbejde er hun almindeligvis totalt flad, men veltilpas på en fredfyldt måde.
Du kan læse mere om Jeanette Nørlevs kunst længere nede på siden.

Hvem tror du, du er? (100 * 100 cm). Abstrakt maleri af Jeanette Nørlev

Værker af Jeanette Nørlev

Hvem er Jeanette Nørlev

”Momenter i spil”, ”Springer ud”, ”Livets akvarium” ”Favntag” og ”Enedans” er nogen af titlerne på Jeanette Nørlevs seneste malerier. Spørgsmålet er: ”Hvad handler de om?” og ”Hvad skal vi med dem? Jeanettes  ønske er, at vi som beskuere vil hjælpe med at svare på disse to spørgsmål, da det er vigtigt for hende, at vi som vidner og betragtere er med til at give indhold og betydning til det vi iagttager, og dermed er med til at skabe hendes kunst.

Jeanette tror på, at hendes billeder i fortolkningen ofte kommer til at afspejle det som modtagerne er fyldte med, og netop derfor kan det være så værdifuldt at have en dialog om malerierne. Hvad der det for gode snakke vi kan få med hinanden? Hvad er det for indre tanker vi kommer i kontakt med når vi kigger og oplever? Og er det det samme om et år? Jeanette Nørlev ønsker at billederne giver plads til at man både i dialogen med sig selv og andre får mulighed for at ændre indtryk, holdning og synsvinkel. Jeanette ser det som berigende ikke at være låst fast, og titlerne på billederne er derfor også almindeligvis flertydige eller brede, så de giver plads til at flytte rundt på tanker, ord og følelser, så det giver mening, skaber glæde eller hvad man nu oplever at have behov for.

Ofte arbejder hun på flere billeder på samme tid og gerne udendørs, når det er muligt. Tit har Jeanette valgt en håndfuld farver ud som taler til hende på den pågældende dag, og som er dem som hun har lyst til at arbejde med, men inden længe har der sneget sig flere farver på paletten. Farverne er omdrejningspunktet og i første omgang vigtigere for Jeanette end motivet, og her søger hun harmoni og glæden ved farver. Dernæst kommer kompositionen, at den er i balance og at den er spændende. Arbejdet med farver og kompositionen kører frem og tilbage i kortere eller længere perioder. Når de ting på plads, så er Jeanette Nørlev uanset hvilken genre hun er ”havnet i” åben for at billedet er ved at være færdigt.

Når Jeanette ikke maler er hun ofte i gang med andre kreative projekter. Naturindfarvning af uld og silke er en af hendes favoritbeskæftigelser og det kommer der en del lækre accessoires ud af. Her er det igen særligt arbejdet med udviklingen af farverne, selve indfarvningsprocessen og de lækre materialer der tænder hende.

På hjemmefronten bor Jeanette Nørlev på 23. år sammen med sin samlever Skjold og de har to hjemmeboende teenagerbørn der begge er i gang med en ungdomsuddannelse. Det betyder, at de bor i et livligt hus med højt til loftet.

Udstillinger (uddrag)

Sønderborg Sygehus

Danfoss

Teknologisk Institut

Lundbeck

Vesterbro Kulturhus

Christianshavns beboerhus

Galleri Hos Michael

Scroll to Top