Kirsten Andreasen - Keramiker

Kirsten Andreasen – Keramiker

Født i 1959, bosat i Sindal

Kirsten Andreasens keramiske skulpturer er oftest fremstillet i ler, der brænder sort ved 1200 grader. Overfladen er grov, og bærer præg af bearbejdning med bankejern og kniv, endog fingeraftryk. Ofte udført efter levende model.

Du kan læse mere om Kirsten Andreasen og hendes kunst nederst på denne side.

Keramisk figur af Kirsten Andreasen

Værker af Kirsten Andreasen - Keramiker

Hvem er Kirsten Andreasen - Keramiker

Kirsten Andreasen er uddannet bioanalytiker, og har hele sit arbejdsliv arbejdet i sygehusvæsenet og er med billedkunstner Lars Holm Jacobsen.

Kirsten Andreasen har modtaget kunstnerisk undervisning ved Poul Winther Pedersen (skulptur og tegning), Per Børge Maltesen (maleri), Tine Hind (akvarel) og Grafisk værksted og Billedskolen Hjørring (kurser i grafik).

Grundlæggende er Kirsten Andreasen tegner, om det så kommer til udtryk 2 eller 3 dimensionelt, med farver eller trykpresse. Det er tegning det hele.

De keramiske skulpturer – som er udstillet på Grevelsgaard – er oftest fremstillet i ler, der brændes sort ved 1200 grader. Overfladen er grov og bærer præg af bearbejdning med bankejern, kniv og endog fingeraftryk. Skulpturerne er ofte udført efter levende model.

Kirsten Andreasens skulpturerne tilstræbes at være anatomisk korrekte, dog ikke så meget det går udover det umiddelbare og friske.

Kirsten Andreasens absolut største inspirationskilde er menneskers gøren og laden. De bedste og mest inspirerende modeller, er kvinder og mænd hvis kroppe og udstråling fortæller om levet liv.  Klassisk skønhed er sjældent inspirerende for mig.

Kirsten Andreasen føler hendes værker er lykkedes, når tilskuerne oplever genkendelsen af en sindsstemning eller handling, udtrykt via kropsholdning eller stilling.

Kirsten Andreasen - Keramiker

Udstillinger (uddrag)

Scroll to Top