Lilian Hundborg - Tekstilkunstner

Lilian O. M. Hundborg, født 1950, tekstilkunstnerfødt 1950 – bosat i Randers, Danmark
Lilian har tegnet hele mit liv, men været lidt usikker på det at begynde at male, men da Hun for 30 år siden først tog mod til sig, gik det stærkt. Lilian O. M. Hundborg gennem årene været på forskellige kurser, men var gået lidt i stå, da tanken om tekstilbilleder kom, ja næsten som en åbenbaring. Pludselig vidste hun, hvad hun skulle bruge sine gemte silkestofrester til. Lilian O. M. Hundborg skulle sy billeder

Du kan læse mere om Lilian O. M. Hundborg og hendes kunst nederst på denne side.

Idylliske Ebeltoft. Tekstilbillede af Lilian Hundborg

Værker af Lilian Hundborg - Tekstilkunstner

Hvem er Lilian Hundborg - Tekstilkunstner

Lilian O. M. Hundborg autodidakt. Lilian har tegnet hele mit liv, men været lidt usikker på det at begynde at male, men da Hun for 30 år siden først tog mod til sig, gik det stærkt. Lilian O. M. Hundborg gennem årene været på forskellige kurser, men var gået lidt i stå, da tanken om tekstilbilleder kom, ja næsten som en åbenbaring. Pludselig vidste hun, hvad hun skulle bruge sine gemte silkestofrester til. Lilian O. M. Hundborg skulle sy billeder. Med tekstilbilleder har Lilian selv skullet finde ud af processen, kunne ikke finde litteratur desangående. Det har også været en inspirerende og lærerig proces, som så har udviklet sig til hendes helt egen stil. De første var med religiøse motiver, og inden Lilian Hundborg var færdig med et billede, rumsterede motivet til det næste billede i hendes hoved. Lilian blev meget inspireret når hun var i kirke. Senere begyndte hun at eksperimentere. Bor i en lejlighed i en meget gammel bindingsværksgård og blev fascineret af gamle motiver. Lavede et af gården som afskedsgave, da nogen skulle flytte herfra. Fik også en bestilling på at lave et af et gammelt hus.

I dag er er Lilian O. M. Hundborg pensionist og har været det i en del år. Hun bor alene i en lejlighed på en gård, lidt som en slags kollektiv, så hun er tæt på naturen. Det giver hende fred og ro til hendes kreative arbejde.

Portræt af Lilian Hundborg

Udstillinger (uddrag)

Abildgaard Kirke i Frederikshavn

Enghøj Kirke i Randers

Fussingø Slot i Ålum

Censurfri i Randers

Fjends Kunstforening i Stoholm

Hornbæk Sognegård Randers

Rude Strand Højskole

Galleri Grevelsgaard i Fausing

Scroll til toppen