Line Munkøe - Billedkunstner

Født i 1978 i Horsens, Danmark
Drivkraften i Lines værker er en forundring over mennesket,
menneskelivet med dets forløb, overgange og paradokser.

Du kan læse mere om Line Munkøe og hendes kunst nederst
på denne side.

Værker af Line Munkøe - Billedkunstner

Hvem er Line Munkøe - Billedkunstner

Det er en forundring over mennesket, menneskelivet med dets forløb, overgange og paradokser, der er drivkraft i hendes værker. Det være sig: oplevelsen af at blive gammel og svækket, oplevelsen af at blive født, blive mor og give livet videre, den første kontakt mellem mor og barn, den svære proces mellem selvstændighed og afhængighed i det, at blive et voksent og frit menneske. Hun bruger sin antropologiske nysgerrighed på livet i og omkring sig som et aktiv i den kunstneriske proces.
Hendes billedsprog er figurativt, farverigt og fabulerende. Mine billeder fortæller ofte en historie, formidler en følelse eller livssituation. At hun er vokset op i et hjem fyldt med værker fra kunstnersammenslutningen CoBrA, har helt sikkert sat sig spor hos hende. Ligeledes har hendes årelange fascination, ophold og rejser i Latinamerika åbnet en strøm af magisk realisme i hendes sprog.

Line arbejder både med oliekridt på papir og akryl på lærred. På papir arbejder hun med en særlig skraveringsteknik, hvor motivet frembringes gennem skravering af felter i mange lag af forskellige farver. Det efterlader overfladen åben og levende med en vævet struktur. Den teknik inspirerer også hendes tilgang til maleriet, hvor hendes motiver ofte fremstår sitrende, frembragt af lag på lag af små penselstrøg og prikker.
Line Munkøes kunstneriske uddannelse har hun fra såvel Aarhus Kunstakademi, som det argentinske akademi ”Escuela Superior de Bellas Artes Figueroa Alcorta”. Herudover er hun uddannet socialantropolog fra Københavns Universitet, konfliktmægler og gruppeanalytiker.

Portræt Line Munkøe

Udstillinger (uddrag)

2020 MATER “Reconditis Oedipus”, International Contemporary Art Exhibition, M.A.D.S. Milano.
2019 – nu Galleri Tornby, Bindslev. Fast tilknyttet kunstner.
2015 Åbne Døre, Lemvig.
2015 Kunstnernes Sommerudstilling, Janusbygningen (statsanerkendt, censureret).
2015 Påskeudstilling, Fjaltring.
2014 Censureret Efterårsudstilling, Tørring-Uldum Kunstforening.
2014 Åbne Døre, Lemvig.
2014 Forårsudstilling, Stengalleriet i Horsens.
2013 Åbne Døre, Lemvig.

Scroll til toppen