Nina Theilby - Billedkunstner

Født 1958 i Dalum.

Nina Theilby voksede op i et miljø omgivet af kunstnere, og hun har derfor altid afsøgt og efterspurgt kunst i alle former. For Nina skal kunst ikke kun være æstetisk, men også udfordrende, således at man undgår at ”møblere” op ad væggene.

Du kan læse mere om Nina Theilby og hendes kunst nederst på denne side.

Landskabsmaleri grønlige nuancer

Værker af Nina Theilby - Billedkunstner

Hvem er Nina Theilby - Billedkunstner

Nina Theilby voksede op i et miljø omgivet af kunstnere, og hun har derfor altid afsøgt og efterspurgt kunst i alle former.

Siden barndommen er Nina blevet stimuleret i kreativ retning, og det er derfor naturligt for hende at fortsætte i dette maleriske spor.

I øjeblikket er Nina Theilby i gang med at etablere et arbejdende værksted/galleri i København. Det regner hun med at kunne åbne her i løbet af de næste måneder.

Nina er gift med Henrik Holm Johansen og bosat i Gentofte, København.

Nina Theilbys foretrukne motiver er landskaber og mennesker. hun tilstræber at bryde skrevne og uskrevne regler for, hvordan man arbejder med farver, linjer, figurtegninger og perspektiv.

Billederne er inspireret af stærke naturoplevelser fra Færøerne og Island. Nina arbejder i spændingsfeltet mellem det konkrete og det abstrakte udtryk. En stram fladekomposition og stoflighed i maleriet er centrale elementer i hendes værker.

Hun sætter pris på den meditative tilstand, som hun befinder sig i, imens maleriet skabes.

For Nina skal kunst ikke kun være æstetisk, men også udfordrende, således at man undgår at ”møblere” op ad væggene.

Det er et bevist valg, at hendes billeder ikke er indrammede, idet hun synes, at værkerne står mere stærkt og rent i udtrykket.

Farvespektret er i overvejende grad hentet fra naturen. Nina Theilby maler fortrinsvist i olie på lærred og forsøger at ramme formsproget gennem farvekompositionen. De mørke konturer, som hun anvender i sine værker, medvirker til at understrege emnet.

Nina anvender fortrinsvist spartlen i arbejdsprocessen.

Nina Theilby har deltaget i kurser på Holbæk Kunsthøjskole 2017, 2019 og 2020 modtaget et arbejdslegat fra Kokholm fonden i 2020.

Portræt Nina Theilby

Udstillinger (uddrag)

Radiometer Elektronik, Søborg

Galleri Gekko, Rørholmsgade Østerbro

Pop-Up, Jægerborgsgade

Palliativ afdeling, Bispebjerg Hospital

Art Manager, Langelinie Pavillonen

Jægersborg Sognegård

Galleri Tronsmark, Tversted

Ny Åben Kunst, Børglum Kloster

Galleri LocalArt, Vesterbro

Galleri Grevelsgaard, Fausing

Scroll til toppen