Grevelsgaard Glas

Etableret i 2012 i Fausing.​ Grevelsgaard glas arbejder primært med fusing- og slumpning teknikker   i floatglas (populært kaldet vinduesglas) og kunstglas fra Bullsey i USA.

Du kan læse mere om Grevelsgaard Glas og deres kunsthåndværk nederst på denne side.

Glasblomster

Værker af Grevelsgaard Glas

Hvem er Grevelsgaard Glas

Grevelsgaard glas er især kendt for sine valmueblomster i glas. Blomsterne findes i mere end 35 farver og er monteret på en stængel af jern der med tiden bliver rustrød. Valmueblomsterne er ca. ø13 cm. Udover valmueblomsterne laves der også sommerblomster som er lidt mindre. Disse blomster findes i 15 forskellige farver og er monteret på en stængel af rustfrit stål. Sommerblomsterne er ca. ø9 cm. Alle Grevelsgaards glasblomster kan stå ude hele året.

Udover blomsterne laves der også glasbier, -sommerfugle og -guldsmede som dekoration til haven.

Fusing og slumpning

For begge teknikker gælder at der – forenklet sagt – er koldt glas teknikker, hvor glasset tilskæres og bliver lagt ned i en lukket ovn mens det er koldt (rumtemperatur) og bliver først taget ud af ovnen når denne er kold igen.

Fusing

Glasfusing er en teknik hvor man smelter to eller flere lag glas i en glasovn. Glasset vil – såfremt det ikke kombineres med andre teknikker – være en dimensional (fladt) når det tages ud af ovnen. Teknikken er også kendt under navne som “Ovnformet glas” eller “Studioglas”

Når man fuser forbereder man glasset ved at skære det til i ønskede størrelser, bruge forskellige farver, lægge det i mønstrer og evt. i flere lag. Først herefter kommer det i ovnen og smeltes

Slumpning

Efter man har fuset sit glas kam man herefter slumpe dette, hvilket vil sige at man lægger sit flade stykke glas oven på en form, hvorefter man på ny smelter glasset så det langsomt former sig efter den form glasset er lagt oven på.

De to beskrevne teknikker kan også kombineres i en arbejdsgang så man både fuser og slumper i samme arbejdsgang. Dette er afhængig af hvad man er ved at lave.

At arbejde med glas

Glas er et fantastisk og forunderligt materiale at arbejde med, uanset hvilken type glas man arbejder med. Det er på en gang både skrøbeligt og samtidigt utroligt stærkt, da det både kan tåle fx fugt, sol og frost.

Glas er også stærkt i dets kunstneriske udtryk. Glassets natur, farver og refleksion af lys gør, at det er et perfekt materiale til at skabe spændende kunst. Man kan arbejde med glas som gennemsigtig, halvgennemsigtig og ugennemsigtig hvilket – hver især eller i kombination – giver dybde, og overfladens refleksioner leger med lyset i brydninger og tilbagekastninger.

Der er således mange udtryksformer i glas. Men glas kan også være drilsk og udfordrende materiale at arbejde med. Dels kan der opstå spændinger i glas hvis det ikke bliver nedkølet korrekt eller man blander forskellige typer glas som har forskellige udvidelseskoefficienter. Nedkøling af glas – især ved tykke lag – kan både gå for hurtig og for langsom. Går det for hurtigt kan der opstå spændinger, går det for langsom kan der opstå misfarvninger

Glasblomster

Udstillinger (uddrag)

Glasmusset Ebeltoft

Galleri Tronsmark Gl. Skole

Frøkner og fruer, Blokhus

UNIKA, København

Havekunst Unik, Thorup Strand

Brostræde Kunsthåndværk, Helsingør

Kunstboxen, Mariager

Havfruens Butik, Nymindegab

Witthüs Kunst und Kunsthandwerk, Tyskland

Galleri Farsund, Norge

Scroll til toppen