Grevelsgaard Glas

Glasblomster
Glasblomster
Hvem er

Grevelsgaard Glas

Glasblomster er en af vores ekspertområder. Grevelsgaard glas er især kendt for sine valmueblomster i glas. Blomsterne findes i mere end 35 farver og er monteret på en stængel af jern der med tiden bliver rustrød. Valmueblomsterne er ca. ø13 cm. Udover valmueblomsterne laves der også sommerblomster som er lidt mindre. Disse blomster findes i 15 forskellige farver og er monteret på en stængel af rustfrit stål. Sommerblomsterne er ca. ø9 cm. Alle Grevelsgaards glasblomster kan stå ude hele året.

Udover blomsterne laves der også glasbier, -sommerfugle og -guldsmede som dekoration til haven.

Fusing og slumpning

For begge teknikker gælder at der – forenklet sagt – er koldt glas teknikker, hvor glasset tilskæres og bliver lagt ned i en lukket ovn mens det er koldt (rumtemperatur) og bliver først taget ud af ovnen når denne er kold igen.

Fusing

Glasfusing er en teknik hvor man smelter to eller flere lag glas i en glasovn. Glasset vil – såfremt det ikke kombineres med andre teknikker – være en dimensional (fladt) når det tages ud af ovnen. Teknikken er også kendt under navne som “Ovnformet glas” eller “Studioglas”

Når man fuser forbereder man glasset ved at skære det til i ønskede størrelser, bruge forskellige farver, lægge det i mønstrer og evt. i flere lag. Først herefter kommer det i ovnen og smeltes

Slumpning

Efter man har fuset sit glas kam man herefter slumpe dette, hvilket vil sige at man lægger sit flade stykke glas oven på en form, hvorefter man på ny smelter glasset så det langsomt former sig efter den form glasset er lagt oven på.

De to beskrevne teknikker kan også kombineres i en arbejdsgang så man både fuser og slumper i samme arbejdsgang. Dette er afhængig af hvad man er ved at lave.

At arbejde med glas

Glas er et fantastisk og forunderligt materiale at arbejde med, uanset hvilken type glas man arbejder med. Det er på en gang både skrøbeligt og samtidigt utroligt stærkt, da det både kan tåle fx fugt, sol og frost.

Glas er også stærkt i dets kunstneriske udtryk. Glassets natur, farver og refleksion af lys gør, at det er et perfekt materiale til at skabe spændende kunst. Man kan arbejde med glas som gennemsigtig, halvgennemsigtig og ugennemsigtig hvilket – hver især eller i kombination – giver dybde, og overfladens refleksioner leger med lyset i brydninger og tilbagekastninger.

Der er således mange udtryksformer i glas. Men glas kan også være drilsk og udfordrende materiale at arbejde med. Dels kan der opstå spændinger i glas hvis det ikke bliver nedkølet korrekt eller man blander forskellige typer glas som har forskellige udvidelseskoefficienter. Nedkøling af glas – især ved tykke lag – kan både gå for hurtig og for langsom. Går det for hurtigt kan der opstå spændinger, går det for langsom kan der opstå misfarvninger.

Glasblomster fra Grevelsgaard

Glasblomster fra Grevelsgaard er formet med kærlighed. Et unikt produkt til udsmykning af sin have – særdeles vellavet og ikke mindst elegant. De store valmueblomster og tulipaner af glas er monteret på en jernstang som med tiden bliver smuk rustrød. På den måde forenes de to dele, til en enhed. Blomsterne er håndlavede. Derfor findes der ikke 2 helt ens blomster, og kan fås i et utal af forskellige farvevarianter. Man skal ikke være bekymret for vind og vejr. Vær grundig med at placere jernstangen i jorden, og nyd det smukke kunstværk året rundt. Glasset er modstandsdygtigt over for frost så de kan sagtens stå ude om vinteren. De lyser smukt op i solens skarpe stråler.

Kunstneren af glasblomster

Vores smukke glasblomster er designet og gennemtænkt af Bettina Vahle. Udannet i arkitektens fag er hun meget kreativ, hvilket selvfølgelig afspejler sig I de mange flotte værker. Glasblomsterne er håndlavede og kan købes i rigtig mange udgaver. Med mange års erfaring og en stor passion for glaskunst skaber kunstneren unikke glasværker.  Man ikke gå galt i byen med f.eks. en glasvalmue i den klassiske farve rød eller en af sommerblomsterne som du ser på denne side. Bettina deltaget i flere masterclasses over hele verden, og har taget flere gode teknikker med hjem til Grevelsgaard. Kig vores sortiment igennem nu for glasblomster, og find en gave til dine nærmeste eller din egen have.

Find kunstnerens

Udstillinger

Glasmusset Ebeltoft

Galleri Tronsmark Gl. Skole

Frøkner og fruer, Blokhus

UNIKA, København

Havekunst Unik, Thorup Strand

Brostræde Kunsthåndværk, Helsingør

Kunstboxen, Mariager

Havfruens Butik, Nymindegab

Witthüs Kunst und Kunsthandwerk, Tyskland

Galleri Farsund, Norge

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Grevelsgaard Glas