René Fuhlendorff

Født 1963 i Århus.

Uddannelse og baggrund
René Fuhlendorff er ufaglært og har arbejdet selvstædig indenfor detailhandlen. Han har arrangeret singlefester igennem 16 år og desuden drevet et kontaktbureau i 21 år.

René siger selv at alle kan kalde sig kunstner, men for mig er det noget, man skal arbejde med i lang tid og så finde sit eget udtryk og få rigtig mange ting til at fungere på en gang. Man er ikke tømrer, bare fordi man kan save i et stykke træ, vel? Det er nerven man skal frem til.

Som Picasso sagde som gammel: ”Nu tror jeg snart, jeg kan male.” Kunst er, når det bevæger noget i den, der kigger på det. Om de så kan lide det eller ej, er en helt anden sag.

Inspiration

René Fuhlendorff har malet siden 1981. Han siger selv om sin kunst og inspiration: Halvdelen af mit liv har jeg brugt på at male, men holder i realiteten aldrig fri: iagttager konstant, affotograferer alt mellem himmel og jord Rf. maler med min underbevidsthed og de bedste billeder er faktisk dem, der laver sig selv. Man kan nok finde en rød tråd i mine billeder, men det er ikke noget, jeg stræber efter.

Hvis man altid ved, hvor man vil hen, er der ikke nogen ny opdagelse i det. Jeg har det faktisk allerbedst der, hvor isen er tynd og hvor jeg har mange bolde i spil, som jeg ikke aner, hvor lander henne.

Translate