Glasstudio

På Grevelsgaard fremstilles håndlavet glaskunst af høj kvalitet fra eget glasstudio. I glasstudiet arbejder vi både med lækkert kunsthåndværk og med helt specielle unika fremstillinger.

Eget glasstudio

Glaskunst

I glasstudiet holder glaskunstner Bettina Vahle til. Fra galleriet og indtil glasstudiet er der et vindue hvorfra du kan følge med når der arbejdes i studiet. Der arbejdes primært med følgende teknikker:

Fusing er en teknik hvor man smelter – typisk 2 lag – glas sammen til den figur/form man ønsker og er oftest helt plan.

Slumpning er – forenklet sagt – når man gerne vil formgive glasset smelter det ned i en form. Det kunne typisk være et fad eller fyrfadslyseholdere.

Sagging er en teknik man blandt andet anvender til fremstilling af skåle. Man starter med at lave en skive af glas, med det ønskede mønster og farver. Herefter lægges skiven oven på en ring så glasset kan falde ned i hullet i skiven.

Støbning er en teknik hvor glasset bliver varmet så højt op at det bliver helt fyldende. For at kunne styre det flydende glas skal man bruge en form. Afhængig af det ønskede udtryk anvender man en lukket eller en åben form.

Vores produkter er udstillet i galleriet. Derudover findes et udpluk her på hjemmesiden.

Indsæt Overskrift

Glaskunst til enhver

Man kan roligt sige at der er glaskunst til enhver hos Grevelsgaard. I kategorien shop finder man alt vores kunst samlet et sted. Her er glaskunst i mange forskellige former og farvekombinationer. Så mangler du et fad, en skulptur til dit hjem eller bare et par glastulipaner til haven, så har vi den glaskunst du skal bruge hos Grevelsgaard.

Farvepaletten gør værkerne levende og indbydende, hvilket får værkerne til at passe ind i alle rum. Med den transparente overflade undgår man, at værkerne skiller sig ud fra rummet. Derimod, bliver glaskunst hurtigt og naturligt en del af rummet. Derfor er glaskunst den perfekte gave til en man holder af. Med de mange forskellige priser, kan man finde alt fra en større bryllupsgave til en mindre indflytningsgave.

Interessante, lækre og indbydende

Unika

I vores glasstudio udfoldes flere forskellige teknikker inden for glaskunsten, kombineret og hver for sig. Bettina arbejder blandt andet med store unika værker i form af større glasstøbninger, unikafade og skåle.

I værkerne bruges ofte den lette og lyse nordiske farvepalette og der kombineres både opakt og transparent glas. Uanset om Bettina arbejder med støbt glas eller med de mere traditionelle fade og skåle, formår hun at gøre sine værker både interessante, lækre og indbydende. Der er en klar rød tråd i den måde, hvorpå hun fortolker og ser både portrætter, natur og landskaber.

Indsæt Overskrift

Kunsthåndværk

Du kan f.eks. købe den kendte valmue fra Grevelsgaard, som fås i mange forskellige farver. Glasvalmuen er frostsikker, så den kan stå ude hele året og pynte i dine krukker eller i haven. Grevelsgaard valmuen er også rigtig fin indendørs, i en stor glasvase sammen med nogle grene fra haven.

Er du mere til flotte tulipaner i glas, kan du købe dem i mange forskellige farver. Tulipanen er udformet sådan, at der kan stå et fyrfadslys i bunden og lyse op i mørke, når der skal hygges på terrassen. Vi har også flere forskellige fine glasinsekter, der kan stå i haven.

I vores glassortiment har vi rigtig mange forskellige flotte figurer, skåle, fade og skulpturer både til haven og til huset i et væld af flotte farver. Der er altid meget forskelligt og spændende glas at kigge på i galleriet.

​Har du et personligt ønske?

Specialopgaver

I Galleri Grevelsgaards glasstudio har vi udført mange specialopgaver i glas for vores kunder, der kun findes i det ene eksemplar. ​Har du et personligt ønske, en idé til noget specielt, du gerne vil have udført, tager vi gerne en snak med henblik på at finde en fælles løsning, og ikke mindst fremstille det til dig.

Ring eller skriv til os og hør om din muligheder.

Navne- og nummerskilte

Navne- og nummerskilte

Vi har nogle standardmotiver, men udfører også specialbestillinger (mod et mindre tillæg).

Skiltene kan sidde udendørs, tåler al slags vejr og kan opsættes på alle overflader.

Der kan frit vælges mellem flere bundfarver, skrifttyper og sort eller hvid skriftfarve.

Skiltet er som standard monteret på en rustfri stålplade – lige til at skrue op. Den rustfri stålplade fås i 2 størrelser der måler 15 x 22 og 20 x 20 cm. Glasset kan også leveres uden stålplade til op limning.

Dåbsbillede

Dåbsbillede

Vi fremstiller personlige dåbsbilleder i glas på bestilling. Vi har nogle standardmotiver, men udfører også gerne billedet med motiver, som du gerne vil have det. Giv et lille minde på dåbsdagen som kan hænge i barneværelset.

Børnefødder og hænder

Børnefødder og hænder

Vi kan lave en sandafstøbning i glas af dine børns fødder eller hænder. Få et dejligt minde fra dine børn med et aftryk i glas af deres hænder eller fødder. Sandstøbning er helt ufarligt, og det er hurtigt at lave formen.

Afstøbning af kroppen

Afstøbning af kroppen

Ønsker du et helt specielt og personligt stykke glaskunst, kan vi tilbyde at lave en afstøbning af en del af din krop. Det kan være en torso, hænder eller ansigt, som du gerne vil have lavet enten som en gave eller til dig selv. Vi tager en snak om, hvem du er og ud fra den fortolker jeg afstøbningen, så den får et personligt præg.

Galleri

Gå på opdagelse