Antje Fries Harsberg

Portrætbillede af Antje Fries Harsberg
Hvem er

Antje Fries Harsberg

Antje Fries Harsberg blev uddannet fra Aarhus Kunstakademi 2012 – 2018 og har derudover deltaget på masterClasses i ind- og udlandet. Antje Fries Harsberg udstillede i Gallerier, havde flere censurerede og soloudstillinger bag sig og udstillede også sammen med andre kunstnere.

Antje Fries Harsberg fandt sine temaer i det, der rørte sig, her og nu. Det kunne fx være religionsspørgsmål, klimakrise eller samfundsaktuelle emner. Det kunne også være noget fra hendes barndom, voksenliv eller tidligere arbejdsliv.

Antje Fries Harsbergs motiver hentede hun fra naturen, dyreriget, mennesket eller ting fra samfundet.

 

Ofte tilstræbte hun i sine værker at komme i direkte dialog med publikum i et interaktivt univers. På denne måde bliver hendes værk til et fælles projekt/værk.

Akvarelmaleri var en stor passion for Antje: vand, papir og pensel får “deres eget liv”. Her kunne også hun som kunstner blive overrasket over resultatet.

Selve processen var vigtig for Antje Fries Harsberg. Til tider “nølede” hun ved detaljer, andre gange gav hun “los” og blev af og til skræmt over den energi og mangel på kontrol, der opstod. Det flyttede hende hen til et sted, hun ikke kendte i forvejen, og hun forbavsede sig over, at hun også “indeholder” den del.

Antje Fries Harsberg arbejder naturalistisk, nonfigurativt og elskede også at give sine malerier et ekspressivt udtryk.

Find kunstnerens

Udstillinger

Johannes Larsen Museum

Tørring-Uldum Kunstforening

Kunststien ved Ramten Sø

Galleri Grevelsgaard

Tinghuset, Ebeltoft

Pavillonen, Grenå

En af hendes collager, som hun arbejdede med på Akademiet, blev udstillet på Galleri Grevelsgaard. Størrelsen 250x350m. Titlen: I skovens dybe stille ro. Det er også et interaktivt værk. De besøgende hænger blade med håndskrevne værdier op på træet, der fortæller om deres oplevelse i skoven. Det blev til flere hundrede udsagn.

Lignende projekt havde Antje Fries Harsberg sommeren 2021 på “Kunststien ved Ramten sø”, udendørs. Der kom over 2000 udsagn. Se min hjemmeside.

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Antje Fries Harsberg