Berit Amdi Jakobsen - Keramiker

Født i 1968 i Lystrup Strand, Djursland

Berit Amdi Jakobsen er inspireret af japansk keramik. Hendes krukker er rakubrændte, og hun holder meget af brændingsmetoden, da der sker noget i processen, som gør keramikken helt unik. Keramikken har lyd, da der i de fleste krukker gemmer sig en hemmelighed, i form af en lerkugle.

Du kan læse mere om Berit Amdi Jakobsen og hendes kunst nederst
på denne side.

Værker af Berit Amdi Jakobsen - Keramiker

Hvem er Berit Amdi Jakobsen - Keramiker

Berit Amdi Jakobsen er inspireret af japansk keramik, og alle krukkerne er helt unikke og eksklusive. Berit holder meget af farver og strukturer, og elsker at bruge tid på at finde de helt rigtige farver og glasurer til sin keramik.

Berit Amdi Jakobsen er dybt fascineret af at arbejde med leret og dets muligheder – at man kan dreje en krukke af leret og trykke, forme og skære i det, mens det er blødt/vådt.

Hendes krukker er rakubrændte, og hun holder meget af brændingsmetoden, da der sker noget i processen, som gør keramikken helt unik. Keramikken har lyd, da der i de fleste krukker gemmer sig en hemmelighed, i form af en lerkugle.

Berit Amdi Jakobsen kan lide at eksperimentere og hælder f.eks. sand i glasuren, lægger hestehale hår på den rødglødende krukke, der tages ud af ovnen, eller graver den rødglødende krukke ned i jorden. Mange idéer må afprøves, og hun arbejder efter sit eget indre kompas.

 

Berit Amdi Jakobsen drejer i ler på eget værksted i Vejle. Hun er delvis autodidakt, men har gået på kurser i keramik og været i længerevarende praktikophold hos en pottemager i Hedensted. Desuden har hun gået på Randers Kunstskole og Vejle Kunstskole.

Berit er meget kunstinteresseret og har både andres kunst såvel som egne værker i deres hus i Vejle, som ligger tæt ved Vejle Fjord.

Berit Amdi Jakobsen bor sammen med min mand og vores to dejlige børn på hhv. 15 og 18 år.

Berit er uddannet grafiker og arbejder til dagligt som marketingkoordinator hos et firma i Vejle.

Portræt Berit Amdi Jacobsen

Udstillinger (uddrag)

2021 Clay, Danmarks Keramik Museum

2016-2021 Photoshoots, udlån til:  H&M Home, Montana, byLassen, Woud Design og Norlux

2015 TV Glad, krukker opstillet i TV programmet MadGlad

2014 Vejle Biblioteks Kunstforening, december

2013 Kunstbrænderiet, Vejle Kunstforening Sommerudstilling (gruppe)

2013 Julekunstfest (gruppe) Marginal, Vejle

2011 Efterårsudstilling, Engum Præstegaard

2009 Juleudstilling, Brande

2007 Pigen og Sømanden, Juelsminde

Scroll to Top