Birthe Hyldborg Jensen - Mosaik

Birthe Hyldborg Jensen, Mosaik, Født i 1966 i Danmark, bosat i Rødovre
Birthe er Cand. Phil. i Kommunikation og Master i organisationspsykologi. Hun deler livet mellem kolonihaven og lejligheden i Rødovre, og så har hun atelier/mosaik studio i Vanløse.

Birthe er selvlært kunstner, med flere års tilknytning til Bjørn Ignatius Frederiksbergske Billedkunstskole. Birthe kunstneriske udtryk er rumlig. Hun har arbejdet med rumlige installationer og skulpturelle udtryk. Hun er optaget af at ophæve rummets egne grænser. Nu forener hun kunsten med hendes kærlighed til havens rum.

Du kan læse mere om Birthe Hyldborg Jensen og hendes kunst nederst på denne side.

Værker af Birthe Hyldborg Jensen - Mosaik

Hvem er Birthe Hyldborg Jensen - Mosaik

”Mosaik er en faktisk måde at mixe mange materialer og udtryk” fortæller hun. I sin kunst vælger hun ofte at kombinere forskellige materialer, det kan være genbrugsfund, den guddommelige glas Smalti, fliser, natursten og glasmosaikker. Birthe vælger ofte at bruge store genbrugskrukker for at give nyt liv til det, vi ikke påskønner længere. Når kunsten skal indgå i haven, er det vigtigt, at det er skaleret rigtig i forhold til havens rum og indretning.

 

Hun har tidligere arbejdet med skabelsen af den helende have. I den forbindelse kan du lytte til podcasten ”Kolonihavedrømme” om Birthes havefilosofi.

 

Birthe er inspireret af havens mange rum, mangfoldigheden i naturens flora, livets og naturens egne bevægelser, eksistens og liv. Mosaik som kunstform er de- og rekonstruktiv proces. Det vil sige, at man bryder de udvalgte materialer ned, og omformer dem så de får et nyt udtryk og bliver en del af en ny fortælling. Den er en naturlig langsommelig proces fordi hver en mosaik formes og udvælges gennem hænder og øjne, og omhyggeligt placeres i mørtel så den falder til rette i sit nye element.”

Portrætbillede Birthe Hyldborg Jensen

Udstillinger (uddrag)

Tivoli, København, 2023

Tivoli Friheden, Aarhus 2023

Egedal kommune 2022

Alverdens kunst i Hjarbæk 2022

CPH Garden 2022

Blomsterfestival på Pallisbjerg v. Johnny Haugaard, 2021

Alverdens kunst i Hjarbæk. 2021

 

Hertil kommer en række udstillinger i København i perioden 2005 – 2012

Scroll to Top