Birthe Hyldborg Jensen

Portrætbillede Birthe Hyldborg Jensen
Hvem er

Birthe Hyldborg Jensen

”Mosaik er en faktisk måde at mixe mange materialer og udtryk” fortæller hun. I sin kunst vælger hun ofte at kombinere forskellige materialer, det kan være genbrugsfund, den guddommelige glas Smalti, fliser, natursten og glasmosaikker. Birthe vælger ofte at bruge store genbrugskrukker for at give nyt liv til det, vi ikke påskønner længere. Når kunsten skal indgå i haven, er det vigtigt, at det er skaleret rigtig i forhold til havens rum og indretning.

 

Hun har tidligere arbejdet med skabelsen af den helende have. I den forbindelse kan du lytte til podcasten ”Kolonihavedrømme” om Birthes havefilosofi.

 

Birthe er inspireret af havens mange rum, mangfoldigheden i naturens flora, livets og naturens egne bevægelser, eksistens og liv. Mosaik som kunstform er de- og rekonstruktiv proces. Det vil sige, at man bryder de udvalgte materialer ned, og omformer dem så de får et nyt udtryk og bliver en del af en ny fortælling. Den er en naturlig langsommelig proces fordi hver en mosaik formes og udvælges gennem hænder og øjne, og omhyggeligt placeres i mørtel så den falder til rette i sit nye element.”

Find kunstnerens

Udstillinger

Tivoli, København, 2023

Tivoli Friheden, Aarhus 2023

Egedal kommune 2022

Alverdens kunst i Hjarbæk 2022

CPH Garden 2022

Blomsterfestival på Pallisbjerg v. Johnny Haugaard, 2021

Alverdens kunst i Hjarbæk. 2021

 

Hertil kommer en række udstillinger i København i perioden 2005 – 2012

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Birthe Hyldborg Jensen