Ellindur Egilstrøð

Bannerbillede
Portrætfoto af Ellindur Egilstrøð
Hvem er

Ellindur Egilstrøð

Ellindur Egilstrøð, Billedkunstner, Født på Eiði, Færøerne i 1960. Bor nu og maler i Randers. Ellindur er 3 generation af kunstmalere.

Ellindur er gift og har to børn og fire børnebørn. Ellindur har en Psykomotorisk uddannelse fra VIA i Randers.

Ellindur har modtaget undervisning fra Århus Kunstakademi fra bla., Anette Højlund, Diego Roig, Else Ploug Isaksen, Iben West, Peter Evald Jensen og fra kunstnere som Simon Aaen, Niels Frank og Henrik Elnegaard.

Ellindur har udstillet en del på Færøerne og i Danmark siden 2010, bla hos Galleri Munken, Galleri Solbjerg, Galleri Tornby, Galleri Habsø/Midtjyllands Kunstcenter, Det Færøske Hus i København, Galleri Ålestrup, 24 Vig, Galleri Ådalen, Alletiders Kunst, Havarthi Gaarden, Kunst i Favrskov og Myndlist, Ribarhus, Glarsmiðjan og Kunst museum i Torshavn m.m. på Færøerne.

Ellindur arbejder hovedsageligt med olie på lærred.

Ellindur maler sine Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne.

Christel Linaa Meyer skriver om Ellindur og hans værker;

Ligesom Skagensmalerne var fascineret af lyset og malede både florlette og eftertænksomme malerier, bliver mødet med lyset og den færøske natur illustreret på intens vis med Ellindur Egilstrøð smukke malerier. Det er på en gang en melankolsk verden, og samtidig meget livsbekræftende. Det kraftfulde der møder livet i sin skrøbelighed i de stærke farver, som Ellindur anvender.

Ellindur Egilstrøðs kunstværker formår på en gang at vække en umiddelbar tiltrækning og samtidig skabe fastholdelse af beskueren. Som beskuer og iagttager oplever jeg at blive draget ind i en anden verden, hvor jeg ikke er i centrum, men naturen er!

Oplevelsen af at glemme tid og sted – Befriende!

Ellindur er 3 generation af malere og har inspireret mange med sin stærke og intense streg

på lærredet, ligesom han gennem årene har udfordret og forfinet sit udtryk, fra flere kunstskoler. Erindringerne fra Ellindurs opvækst på Færøerne skaber en nysgerrighed, dels på kunstværkerne, men også en tiltrækning af den smukke rustikke natur, som Færøerne rummer. Jeg har aldrig været på Færøerne men billederne skaber en længsel for at opleve det fine og det barske.

Se alt vores billedkunst HER

Find kunstnerens

Udstillinger

2023 Kolshøll Eiði

2023 Føroyahúsið Keypmannahavn

2023 Galleri Tornby, Bindslev

2023 Glarsmiðjan, Tórshavn

2023 Kunst i Favrskov

2023 Kirkecenter Kirkebakken, Skanderborg

2022 Kolshøll, Eiði

2022 Galleri Munken, Løkken

2022 Galleri Solbjerg

2022 Galleri Tornby, Bindslev

2022 Glarsmiðjan, Tórshavn

2022 Randers Kunsthus

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Ellindur Egilstrøð