Helge Voldbjerg

Bannerbillede
Portrætfoto af Helge Voldbjerg
Hvem er

Helge Voldbjerg

Helge Voldbjerg er udlært smed og har i mange år arbejdet med stål og hans første skulptur blev til i læretiden.

Helge Voldbjerg er en dygtig kunstner, der arbejder i rustfri stål og skaber unikke skulpturer. Hans værker udtrykker både styrke og råhed, samtidig med at de fascinerer med en yndefuldhed, smidighed og elegance. F.eks.  et elegant dansende par, der udtrykker bevægelse og harmoni. Helge Voldbjerg formår at fange bevægelsen og følelsen af dans gennem stålets skarpe linjer og kurver. Hans inspiration kommer fra hverdagen, familien er afgørende for hans inspiration. Han er glad for sine værker, glædes over det færdige resultat og hans ønske er at gøre beskueren glad. Titler er godt men hvordan man oplever værket, er det vigtigste. Kunst bliver opfattet forskelligt. Nogle gange bruger Helge Voldbjerg sin kunstneriske frihed til at ikke at kommentere værket.

Han laver gerne en lille model, der så danner grundlag for et større værk. Helge Voldbjergs seneste skulptur forestiller nogle håndboldspillere. Den er placeret i rundkørslen Vesterled /Sønderled Fløng 2640 Hedehusene. Helges ide er at ære Fløng Cup, som tidligere var Danmarks største udendørs håndboldstævne. Derfor er Skulpturens titel ”FLØNG CUP”. Skulptur Guiden skriver Håndboldspillere i Fløng. Håndboldspillerne er udført af den lokale kunstner, Helge Voldbjerg , som i mange år har arbejdet i rustfri stål. Hans værker er udført mest som relieffer, men også større værker. Helge Voldbjerg har haft en del udstillinger bl. A. i forskellige kunstforeninger, byrum bl. A- i Give, hvor hans værker har vakt en del opmærksomhed. Inspirationen henter han fra sine omgivelser og ideer er der rigtig mange af.

Helge Voldbjerg er meget glad for at lave børns tegninger til et værk. Han elsker at se barnets reaktion på det færdige værk. Genbrug af stål har man brugt i mange, mange år. I disse genbrugstider er det godt at vide. Stålets bruges igen og igen.

Helge er stadig tilknyttet arbejdsmarkedet og arbejder som smed sideløbende med hans kunstneriske produktion.

Find kunstnerens

Udstillinger

Galleri Grevelsgaard Skulpturskovhave, Vestervangsvej 14, Fausing, 8961 Allingåbro

Skulpturhaven i Svankjær, Hvidbjerggårdsvej 5, 7755 Svankær

Galleri ArtRoom, Birkelundsvej 14. 2640 Hedehusene

Skulptur By Give 1 skulptur er placeret Vestergade 11- 13 Gratierne

Skulptur By Galten 1 skulptur er placeret ved Biohuset Torvet 6

Liseleje Pigen m.fl. er placeret ved Lisestuens Ishus. Liselejevej 44. 3360 Liseleje

Den Gule Skole i Vildbjerg

Cafe Halgodt, Skovshoved Havn 14, 2920 Charlottenlund

Sundhedscentret i Høje-Taastrup, Espens Vænge 44, 2630 Taastrup

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Helge Voldbjerg