Ingegerd Lagerlöf Spanner - Billedkunstner

Født 1950 i Sverige.

Et kendetegn ved Ingergerd Lagerlöf Spanner værker er de stærke farver som svinger sig ud på fantasiens vinger, og skaber surrealistiske stemninger med forskellige kunstgreb

Du kan læse mere om Ingergerd Lagerlöf Spanner og hendes kunst nederst på denne side.

Maleri mangefarvet

Værker af Ingegerd Lagerlöf Spanner - Billedkunstner

Hvem er Ingegerd Lagerlöf Spanner - Billedkunstner

Hvem er Ingegerd Lageröf Spanner?

Ingergerd Lagerlöf Spanner er født og opvokset i Lapland i Sverige i Husbondliden, der ligger tæt på Lycksele. Her var hun en ud af en børneflok på 6

Byen Husbondliden er en lille by med skov og anden natur tæt på.
Meget tidligt i hendes barndom brugte hun naturen på alle årstider, både gennem leg og ved at se de nuancer, som hænger sammen med årstiderne og naturen.
Senere brugte hun mine oplevelser til at udfolde sig i sin uddannelse – og i sit senere liv som designer og billedkunstner.
Ingergerd Lagerlöf Spanners opvækst i Lapland inspirerer hende til stadighed. De stærke farver, efterårets intense farver, vinterens kompakte mørke, som til tider brydes af det fantastiske nordlys, og endelig forårets befriende lys.

Uddannelse og baggrund
Ingergerd Lagerlöf Spanner er uddannet som designer i beklædning og boligtekstil. Hun er ligeledes uddannet fra Forum Malerskole i Malmø. Efter at hun afsluttede sine studier, arbejdede hun som farvekonsulent på et arkitektkontor i Malmø. Samtidig med arbejdet som farvekonsulent, lavede hun store vævede vægdekorationer og blev på den baggrund headhuntet til at lave en kollektion for ”Kvadrat” i Dússeldorf. Herefter arbejdede hun som chefdesigner i en større dansk tekstilvirksomhed. Siden 1982 har jeg haft eget atelier og designstudio. Ingergerd Lagerlöf Spanner har deltaget på en del udstillinger rundt i Europa.

En kunstkritikker har beskrevet hendes værker således:
” … Der er en realitet og nærhed, med nogle let naivistiske træk i bunden, som svinger sig ud på fantasiens vinger, og skaber surrealistiske stemninger med forskellige kunstgreb.”

Poesi, drømme og surrealisme, former det billedsprog hun giver videre i sine billeder

Portræt

Udstillinger (uddrag)

Galleri Tinghuset, Ebeltoft
Aalborg i Farver
Påskeudstilling Hirtshals Skole
Kunst i Hasseris
Galleri Birkegaarden, Stenum
Tidens Kunst i Års
Fuglsøcentret

Scroll to Top