Karin Mikkelsen

Portrætbillede af karin Mikkelsen
Hvem er

Karin Mikkelsen

Karin Mikkelsen. Født i 1954 i Randers. Bor i det nordlige Randers.

Karin Mikkelsen har hugget i sten i næste 30 år. Interessen for at hugge i sten startede tilbage i 1994 hvor en bekendt spurgte om Karin ville med på kursus i stenhugning. Dette fandt Karin Mikkelsen spændende, og blev helt opslugt af dette håndværk.

Gennem årerne har Karin Mikkelsen løbende deltage i flere dygtiggørende kurser, blandt andet har hun deltaget i flere kurser hos kunstner Lauritz Kirkegård m.fl. og herefter er det fortsat stille og roligt.

Stenene Karin Mikkelsen arbejder med er danske mark- og strandsten jeg fortrinsvis bruger. Karin elsker at gå turer langs stranden og se stenene i vandet med deres fantastiske farvespil.

For Karin Mikkelsen er en sten er ikke bare en sten.  Stenen Karin bruger skal være fri for rust og revner for hun vil bruge den.

Fra Karin Mikkelsen begynder på en sten kan der gå lang tid. Det kan tage fra 1 uge til flere måneder inden Karin er tilfreds og der kommet et færdigt resultat ud af det. Det meste af bearbejdningen af stenene foregår manuelt med hammer og forskellige mejsler. De grove arbejde foregår dog ved hjælp fra en vinkelsliber. Vinkelsliberen brugs til at skære riller i stenen for herefter at fjerne større stykker med mejsel og hammer. Ønskes en nopret overflade bruger Karin en stokhammer og skal det være en jævn og rillet overflade bruges en riffelhammer der tages i brug. Ønskes stene en blank og skinnende overflade bruges forskellige lamel/fiberskiver.

Ideerne til mine sten får Karin Mikkelsen fra naturen, det kan være en gåtur ved stranden, men det kan også være en gåtur i skoven eller på markerne.

Find kunstnerens

Udstillinger

Galleri Grevelsgaard

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Karin Mikkelsen