Marianne Wikkelsø

Baggrundsbillede
Portræt af Marianne Wikkelsø
Hvem er

Marianne Wikkelsø

Billedkunstner, født 1953, bosat i Odder.

Marianne Wikkelsø er uddannet dekoratør og teknisk tegner. Hendes uddannelser har jo en del med indretning, tegning og dekoration at gøre og derfor var det nærliggende at prøve at male.

Samtidig er der tradition i familien for at male og formgive. Mariannes farfar var som naver med til at restaurere maleriet i kuplen på Peterskirken i Rom ligesom Mariannes far er en kendt dansk møbelarkitekt og hedder Illum Wikkelsø. Han har formgivet mange danske designikoner og brugte også fritiden med maleriet. Så opvæksten er præget af kreativitet og besøg på mange kunstmuseer m.m.

Sammenholdt med disse indtryk og et malekursus i år 2000, blev starten på en lang karriere med maleriet.

Hun er som nævnt selvlært kunstner og udgangspunktet i hendes malerier er blevet et forsøg, på hvordan forskellige former og farver arbejder sammen og resultatet er ofte vidt forskellige udtryk, hvor både tekst og andre materialer er med til at give malerierne deres helt eget liv.

Hun arbejder fortrinsvis med acryl på lærred og arbejder samtidig med mange lag af forskellige farver og på den måde besidder billederne en foranderlighed alt efter lyspåvirkning og hvilken kontekst de sættes i. Mange af hendes malerier er uden titel så beskueren ikke er bundet af titlen men selv kan danne sig sit helt eget billede.

Alle malerierne starter med mange lag inden det endelige billede træder frem og bliver bearbejdet til det færdige resultat som ofte kan være et andet end udgangspunktet. Alle malerierne er abstrakte i form men ofte bunder det i en landskabsmæssig bearbejdning og ofte i de blå nuancer.

Hendes uddannelse som dekoratør giver hende en baggrund for forståelsen af farvernes samspil og forskellige virkninger.

Dette giver malerierne en utrolig dybde der skaber helt forskellige universer og motiver.

Marianne har en masse energi og lyst til at male som beskueren sikkert kan fornemme og at det skinner igennem i det færdige resultat og giver beskueren den samme oplevelse.

Se alt vores billedkunst HER

Find kunstnerens

Udstillinger

Odder Kunstforening

Galleri Boxen i Horsens

DONG. Kunstforening

Danfoss. Kunstforening

Jyske Bank Finans

Skanderborg Golfklub

Rosborg Møbler

Randers Kunsthus

Galleri Art Expo, Hørning

Spektrum Odder

Påskeudstilling, Ørting.

Kunstmesse, Aars

Art in Mind, Vejle

Kulturspinderiet, Silkeborg

Pakhuset, Odder

Nørager Kulturhus

Pensionisthøjskolen, Rude

Havnekontoret, Aarhus

Dronninglund Kunstcenter

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Marianne Wikkelsø