Ole Melin-Nielsen

Baggrundsbillede
Portrætbillede Ole Melin-Nielsen
Hvem er

Ole Melin-Nielsen

Ole Melin-Nielsen – billedhugger – født 1962 – Dansk – Bosiddende i Kolind

 

Efter et langt arbejdsliv dels som stilladsarbejder og dels som arbejdsmand har Ole Melin-Nielsen de sidste 4 år arbejdet som fuldtidskunstner.

 

Ole er bosat i sit sommerhus i Ebdrup Mark sammen med sin kone. Nogle få hundrede meter derfra har Ole lejet sig ind hos virksomheden EJ Profiler. Her arbejder Ole – med en svejserobot som nærmeste kollega – når metaldelene til sine skulpturer fremstilles. Ole har en skitseret en plan, ikke i detaljen men en overordnet plan for det værk der arbejdes på i nuet. Detaljerne og den endelig form fremkommer i takt med værkets frembringelse

 

Ole arbejder hovedsagelig som billedhugger hvor hans foretrukne materialer er jern og træ og ofte i kombinationer med andre materialer, blandt andet glas. Skulpturerne står dog ikke alene i Oles kunst univers. I mindre skala arbejder han også med billedkunst og skriver digte.

En af Ole Melin-Nielsens første skulpturer står i Koed. Skulpturen er lavet i jern og glas samarbejde med Per Hebsgaard, som blandt andet har arbejdet sammen med Dronning Margrethe og Robert Jacobsen.

En anden af Oles skulpturer er en træskulptur som står i Ryomgård Bypark.

”Fuglen i øjet” er en anden skulptur som Ole har lavet. Det er udført i jern og står ved Kolind Sund.

Ole Melin-Nielsen har også en større samling af træskulpturer som står i Agathelunden ved Rimsø, som markerer en vandresti. Samlingen består af i alt 16 skulpturer.

Et andet værk, fra Ole Melins-Nielsens hånd, er en vaskebjørn, udført i metal, som står ved indkørslen til Munkholm Zoo.. Her står også en anden skulptur i jern, hvis formål er, at hjælper gæsterne den rette vej hjem.

Jeg elsker mit liv med kunst og som kunstner er jeg altid på vej.

Vil du se oversigten over alle vores kunstnere skal du trykke HER

Find kunstnerens

Udstillinger

Rønde Vandrehjem, Rønde

Galleri Grevelsgaard, Fausing på Djursland

Galleri Randers, Randers

Forsamlingshuset i Koed

Det Offentlige Rum, Aarhus

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Ole Melin-Nielsen