Johnny Havtorn

Baggrundsbillede
Portrætbillede af Johnny Havtorn
Hvem er

Johnny Havtorn

Johnny Havtorn – født i 1959 – bosiddende i Mørke

 Fra blikkenslager til socialt arbejde
Johnny Johnsen Havtorn er en mand med mange facetter. Udlært blikkenslager, men arbejder nu med socialt udsatte på et værested/træværksted. Hans kunstneriske virke er inspireret af det skæve og anderledes. Johnny Havtorn er bosiddende i Mørke på Djursland.

En ny vej
Johnny Johnsen Havtorn, har altid vært kreativ, og begyndte i tidernes morgen med at tage på kræmmermarked, med papirklip – Men i 2018, efter en hård tid med en arbejdsskade, at arbejde med træ. Han fandt hurtigt en passion for det kreative træarbejde, og det blev en kilde til inspiration og glæde. Johnny arbejder primært i mørke træsorter da disse er med til at give liv og glød til værkerne. Johnny elsker stemningen og de mange ideer der opstår i hans lille snedkerværksted, som nok minder mest værkstedet fra Emil fra Lønneberg. Johnny Havtorn har altid nydt at arbejde med detaljen. Inden Johnny begyndt at arbejde med træ arbejde han med papirklip, som i høj grad også kræver at man går ned i detaljerne da linjerne både i papirklip og træ skal være perfekte. Johnny har arbejdet intenst med træet de sidste 5 år, og hver enkel figur har sit eget snit, så der findes ikke 2 der er ens. Johnny Havtorn laver også bestillingsarbejder, så har du et specifikt ønske skal du ikke tøve at spørge om mulighederne for at få det realiseret.

Unikke værker
Johnnys figurer er unikke, underfundige og til tider også tankevækkende. De er ofte lavet af genbrugsmaterialer, eksempelvis gamle møbler,  og de afspejler hans fascination af det skæve og det anderledes.

En kunstner med et socialt engagement
Udover sin kunst er Johnny også dybt engageret i at hjælpe andre. Han bruger sin tid på at arbejde med socialt udsatte på et værested, og han ser kunsten som et værktøj til at skabe forandring og fællesskab.

Find kunstnerens

Udstillinger

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Johnny Havtorn