Tom Lundsten

Portræt Tom Lundsten
Hvem er

Tom Lundsten

Tilfældigheder gjorde, at Tom Lundsten kom til at arbejde med emalje. En tid boede han i England, hvor han på forskellige kunsthåndværkermarkeder så smukt forarbejdede sølvsmykker i intense emaljefarver. Disse indtryk virkede ansporende og gav ham lyst til selv at prøve.
Da Tom Lundsten begyndte at lave emaljesmykker, var det de stærke farver, der inspirerede ham, og for en stor dels vedkommende stadig er det bærende i hans smykker. Hans designs er ofte inspireret af Art Nouveau eller geometriske mønstre, ofte med en gravering i sølvet, der øger lysreflektionen i den transparente emalje. Gennem Tom Lundstens medlemskab af Guild of Enamellers (emaljelaug) i England blev det åbenlyst for ham, hvor mange muligheder emalje har. Brænding af emalje på kobber ved ekstra høj temperatur og i ekstra lang tid giver overraskende resultater og effekter, som kan ses på hans bægre og skåle. Alle arbejder er unika. Tom Lundsten underviser i emaljearbejde på Ravstedhus og i Køge, hvor han bor og har værksted.
Han tilbyder kurser i forskellige emaljeteknikker i forbindelse med smykkefremstilling, ”High Firing”- teknikker til kobberskåle samt ætsning af sølv og kobber. www.lundsten-emalje.dk/index.php/kurser

Medlem af The Guild of Enamellers (UK) og formand for den danske afdeling region 10, som han var initiativtager til at starte. Formand for hele organisationen fra april 2016 til 2017. ◦ Medlem af British Society of Enamellers. ◦ Optaget i Creativ-Kreis-International e.v. Worldwide Artists ◦ Siden 2018 dannet partnerskab med Lynne Glazzard, UK under navnet ”Glazzard Lundsten Enamels”

Find kunstnerens

Udstillinger

Køge Kunstrute, åbent værksted
”Beddingen”, Hundested
“Ovnhus”, Nykøbing Sjælland
Staithes Festival, Yorkshire, England
Art&, York, England
Galleri Quill, Nordby, Samsø
Galleri Kordel, Kalundborg

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Tom Lundsten