Torben Rasmussen

Baggrundsbillede
Portrætbillede Torben Rasmussen
Hvem er

Torben Rasmussen

Billedkunstner, født i 1954, bosat i Odder

Torben har altid tegnet og har efter endt arbejdsliv som arkitekt, fået lyst til at prøve noget nyt. En stor interesse for kunst, som er oparbejdet gennem livet, gjorde valget let, nemlig at tegne videre, men med lidt blødere streg end hvad  arkitektfaget normalt indebærer med bygningstegninger.

 

Dog hænger der stadig noget ”arkitekt” ved i Torbens tegninger, da billederne er præget af streger og former som han prøver at sætte sammen på forskellig vis.

Udgangspunktet kan ofte være et ord som sætter det hele i gang.

Eksempelvis kan ordet ”trærod” sætte noget i gang.

Han slår ordet ”trærod” op på Wikipedia og bruger det som udgangspunkt.

På billedet tegner han så en trærod og skriver herefter en del af teksten fra Wikipedia herunder. Skriften er en unik håndskrift, som man i vores digitale tid, ikke ser mange af og ikke mange mestrer.

Det giver tegningen et helt specielt udtryk og mening.

En kunstform som der ikke findes mange af.

Det hele er håndlavet og hvert kunstværk er altså unikt.

Formen har udviklet sig så der også er tilkommet pastelkridt som i forskellige nuancer gnides ud på papiret og dermed danner baggrund for en tegning som kan vise landskaber med fugle, træer og andet genkendeligt. Ofte kombineret med Wikipedias tekst over emnet.

Tegningerne fremstår også meget grafiske i udtrykket, da de ofte er sort/hvide i udtrykket men også kan være forsynet med en kontrastfarve som dels overrasker, men også giver noget til kunstværket.

Alle kunstværkerne vidner om en sikker hånd der i udtrykket og balance skaber nogle unikke tegninger der kan ses igen og igen.

Tegningerne er en blanding mellem abstrakt og natur og udført med en blanding mellem blyant, tusch, acrylmaling og pastelkridt og en lille smule akvarel.

Alle tegninger er unikaer og alt er håndtegnet og håndskrevet.

Se alt billedkunst HER

Find kunstnerens

Udstillinger

Påskeudstilling i Ørting Hallen

Balkongalleriet i Odder

Odder Kunstforenings udstillingshus ”Kunstværket”

Dronninglund Kunstcenter

Galleri Grevelsgaard.

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Torben Rasmussen