Vivi Andersen

Portrætbillede af Vivi Andersen
Hvem er

Vivi Andersen

Kunstneren Vivi Andersen er af profession mediegrafiker, og hun bor i Holstebro med sin mand og har 2 voksne sønner. I 2020 åbnede Vivi sit eget Galleri & Atelier, AviArt.

Det har altid været Vivi Andersens store Interessen at tegne og male. Fra omkring 2018 blev interessen mere seriøs og igennem 3 år fra 2018-2021 gik hun på adskillige kurser for at lære forskellige teknikker indenfor maleriets mange facetter, blandt andet akryl/collage/spartel/akvarel og oliekridt samt blæk. Det var også her Vivi Andersen fik indblik i kunstens historie. Seneste kursus var i vinteren 2023, hvor det klassiske portræt var i Focus.

Vivi maler primært akryl på lærred og hendes malerier er glade og farverige. Vivi Andersen maler naturalistisk med et personligt touch. Det der inspirerer Vivi er naturen og de mennesker der omgiver hende, især de nære relationer og motiverne er mange og de varierer lige fra blomster, portrætter, hav og heste til det abstrakte, men blomster og portrætter blev hurtigt Vivi Andersens foretrukne motiv.
Vivi lader sig ikke begrænse, men udfordrer konstant sig selv både med hensyn til motiver og spændende farvevalg.

Vivi Andersens tilgang til maleriet begynder med skitser, derefter maler hun direkte på lærredet hvor motivet tegnes op med kridt. Herefter males baggrunden med store flydende lette penselstrøg skiftevis med små farvemættede detaljer, lag på lag, det giver den store variation og bredde i hendes arbejde. Penselstrøgene varierer fra lette transparente til mættede stærke farver, et eventyr af blomster og farver.

I 2021 begyndte Vivi Andersen at male abstrakt kunst på krukker, da denne flade tilføjer en hel anden dimension og måde at tilgå maleriet på.

Find kunstnerens

Udstillinger

Den Gamle Smedie, Thyborøn

NutidensKunst Plexus, Idom

Skive kunstmesse

Fjends Kunstforenings Censurerede forårsudstilling

Udsnit af Værker - oplev flere i vores galleri

Vivi Andersen